20150730_071419968_iOS

Kevään tuloa odotellessa on mukava suunnitella jo pihan ja puutarhan kevättouhuja. Siinä vaiheessa kun kevät on jo tullut, ei enää jouda paljon miettimään vaan on tartuttava toimeen. Ja tarvittavat tarvikkeet kuten mullat ja kasvit on osattava hankkia ajoissa, jotta maan ollessa kasvukunnossa pääsee hommiin. Siis nyt ideoita etsimään jostakin. Niitähän löytyy esimerkiksi puutarhalehdistä. Lehdissä on kuvia ja kertomuksia erilaisten ihmisten kauniista pihoista, joissa on monesti jokin kiva mielenkiintoinen teema tai idea. Yleensä aivan yksinkertainen asia, mutta sitä ei ole itse vain tullut koskaan ajatelleeksi. Voi olla ihan käyttökelpoinen idea omaankin puutarhaan, ainakin vähän muunneltuna.

Esimerkiksi Viherpiha-lehti on mielestäni varsin hyvä ja asiallinen lehti, sitä olenkin selaillut vuosien aikana paljon. Siitä löytyy aina ajankohtaiset vinkit puutarhatöihin tai kasvien hoitoon, jolloin muistaa tehdä ajoissa esimerkiksi pensaiden leikkaamisen yms. Tietoa löytyy sekä koristekasvien hoitoon että hyötypuutarhaan liittyen. Kauniit kuvat antavat näkymiä siitä, millainen voi lopputulos olla jos kaikki onnistuu hyvin. Lehden uusimmassa numerossa näkyykin nyt olevan suuri pihasuunnitteluextra eli siitä löytyy juuri tähän suunnitteluvaiheeseen sopivia juttuja.

Lehtien lisäksi löytyy tietenkin erilaisia puutarhakirjoja, joissa on kerrottu tarkkaan kaikenlaisia puutarhaan liittyviä juttuja. Jos haluaa johonkin tiettyyn asiaan paljon tietoa, löytyy siihen varmasti jokin opas kirjakaupasta.  Mutta ainakin minusta lehtiä on hauskempi lukea ja selailla, sillä se onnistuu vaikka kahvikupposen ääressä. Hienot kuvat kertovat usein paremmin kuin liian tarkkaan selostettu. Lisäksi lehdistä ilmestyy aina uusi numero tietyin väliajoin, jolloin niissä on se uusin ja ajankohtaisin tieto.