Altakasteluruukku eli kestokasteluruukku on nimensä mukaisesti tarkoitettu kasvien kasteluun alhaalta päin. Näiden avulla kastelu on helpompaa, kun kasvi imee juurillaan vain tarvitsemansa määrän vettä. 

Altakasteluruukut ovat useimmiten suuria, kevytrakenteisia muoviruukkuja, joiden pohjassa ei ole reikiä. Kasvit imevät veden ruukun pohjalla olevasta 5–10 senttimetrin korkuisesta vesitilasta, joka täytetään vedellä. Välipohjasta vesitilaan ulottuva multajalka tunnistaa kuivuneen mullan.

 

Altakasteluruukku

Saksalaiset Lechuza-ruukut ovat altakasteluun tarkoitettuja ruukkuja ja ne sopivat sekä sisä- että ulkokäyttöön.

Täyttämällä pohjassa oleva integroitu vesisäiliö kerralla täyteen vettä, jonka jälkeen Lechuza huolehtii kasveistasi jopa 12 viikon ajan, ilman että sinun tarvitsee kastella niitä. 

Alkuperäinen Lechuza-altakastelu sopii kasveille, jotka tarvitsevat paljon vettä, sekä myös kasveille, joiden vedentarve on huomattavasti vähäisempi, kuten mehikasveille.

LECHUZA-ruukkujen erityiset edut:

  •  Parannettu kasvien kasvu kasvien juurille tulevan tasapainotetun vedensyötön ansiosta.
  • Kastele harvemmin. Kasvit huolehtivat itse vedensaannistaan täytetystä vesisäiliöstä.
  • Vaihda istutusta helposti. Irrotettavat sisäaltaat on helppo vaihtaa suoraan sijoituspaikassa, siirtää ja talvettaa tilaa säästävästi
  • Laatu on taattua saksalaista tuotantoa korkeilla valmistusstandardeilla.

Lechuza ruukut ja tarvikkeet

Sisustuskauppa Inessan valikoimasta löytyy valikoima ruukkuja ja tarvikkeita, klikkaamalla ”kauppaan” saat lisätietoa tuotteista ja näet kaikki vaihtoehdot.

Altakasteluruukut tarjoavat useita etuja kasvien hoidossa, kuten:

  1. Tasainen kosteustaso: Kasteluruukut auttavat ylläpitämään tasaisempaa kosteustasoa multakerroksessa verrattuna perinteiseen yläkasteluun. Tämä voi auttaa välttämään kuivumista tai liiallista kastelua.

  2. Vähentynyt veden haihtuminen: Kastelun alhaalta päin tapahtuessa veden haihtuminen on vähäisempää, mikä auttaa säästämään vettä ja vähentämään kastelutarvetta.

  3. Juurtumisen edistäminen: Altakasteluruukut kannustavat juurten kasvua alaspäin kohti kosteampaa maaperää, mikä voi johtaa vahvempaan ja terveempään juuristoon.

  4. Helppokäyttöisyys: Koska kastelu tapahtuu alhaalta päin, kasvien kastelu on usein helpompaa ja vähemmän sotkuista kuin perinteisillä menetelmillä.

Altakasteluruukkuja on saatavana eri kokoisina ja muotoisina, joten niitä voidaan käyttää erilaisille kasveille ja sisustustyyleille sopivasti. Ne ovat suosittuja erityisesti sisätiloissa, mutta niitä voidaan käyttää myös ulkona esimerkiksi parvekkeilla ja terasseilla.