Ekologiset kodin puhdistusaineet

 

Käytämme päivittäin ainakin jonkinlaista puhdistusainetta: käsien- tai hiustenpesuun, vaatteiden pesuun, tiskaukseen, siivoukseen jne. Näistä puhdistusaineista kertyy aivan huomaamatta iso määrä vahingollisia ainesosia, jotka päätyvät luontoon vahingoittaen meidän elinympäristöämme. Vaikka haluaisimme olla luontoystävällisiä, voimme siis ajattelemattomilla arjen valinnoilla toimia ihan päinvastoin.

Ekologisia vaihtoehtoja löytyy nykyään lähes joka tuotteelle. Koska valikoima on laajentunut, on myöskin hinnat muuttuneet kuluttajaystävällisemmiksi eli niitä pystyy ostamaan ihan tavallisetkin ihmiset omaan arkikäyttöön. Enää ekologiset tuotteet eivät olekkaan vain ns. viherpiipertäjien valintoja, vaan meitä tuoteselostusta tarkemmin lukevia ihmisiä on jo paljon.

Luonnosta löytyy paljon raaka-aineita, joista voi tehdä tehokkaita pesuaineita. Ja jos jokin aine on luonnosta lähtöisin, se tuskin voi olla luontoon takaisin palatessaankaa vahingollista. Entisaikoina ihmiset valmistivat kasveista yms. raaka-aineista kaiken tarvittavan, mutta vähitellen hylättiin kaikki vanha käyttökelvottomana ja vanhanaikaisena. Nyt on taas palattu entiseen, kun on huomattu ettei luonto ja maapallo kestä nykyistä tapaa elää ja kuluttaa.

Ekologisia puhdistusaineita löytyy esimerkiksi juuri avatusta Sannarin verkkokaupasta. Siellä on myös laaja valikoima luonnonkosmetiikkaa, joten kannattaa käydä tutustumassa valikoimaan. Pääset verkkokauppaa klikkaamalla tästä linkistä.

Scroll to Top