Hyvä ja edullinen grilli kesäksi

Pitkänkin talven jälkeen saapuu kevät. Eräs kevään merkki on se, kun kaivetaan grillit esiin ja aloitetaan grillikausi. Nyt on vielä paljon aikaa ennen kesää katsella ja miettiä itselleen sopivan grillin valintaa. Seuraavassa pikakatsaus eri grillityyppien käytöstä. Täältä löydät erilaisia grillejä verkkokauppojen valikoimista!

Kaasugrilli on nopea. Grilli syttyy nopeasti napin painalluksella, ruoka valmistuu nopeasti ja grillin puhdistaminen on nopeaa. Koska lämpötilaa voi säätää, onnistuu erilaisten herkkujen grillaaminen yhtäaikaa ja voit jatkaa grillin käyttöä aina vain uudestaan.

Hiiligrillit ovat  huomattavasti edullisempia kuin kaasu- tai sähkögrillit. Ruoanlaitto hiiligrillillä on hieman hitaampaa koska grilli ei lämpene yhtä nopeasti kuin sähkö- ja kaasugrillit eikä se tarjoa samanlaisia mahdollisuuksia lämpötilan säätämistä varten.

Sähkögrilli on nopea, kätevä ja helposti siirrettävä grilli. Ne ovat pienikokoisia ja se mahdollistaa sen että grillin voi sijoittaa pienempään tilaan. Sähkögrillillä ei välttämättä saa samanlaista paistotulosta kuin kaasugrillillä tai hiiligrillillä, mutta grillaaminen on helpompaa.

Lotusgrilli on savuton, terveellinen ja nopea. Se on myös pieni ja kevyt, joten on helppo kuljettaa mukana.

Pihagrilli (pihatakka) voi valmistaa suuren määrän grillattavaa kerralla ja avotuli lämmittää samalla. Pihagrillissä voi yleensä mallista riippuen polttaa polttopuita, grillihiiliä tai brikettejä. Pihagrillin voi sijoittaa vaikka grillikatokseen, huvimajaan tai terassille.

Kamado-grillit  joiden vahva keraaminen pinta säilyttää lämmön pitempään ja tasaisempaan kuin muut grillit. Kuluttaa myös vähemmän hiiliä. Kamado-grilleillä voi mm. grillata, savustaa, leipoa ja paahtaa. Varsin hyvä ja monipuolinen grilli, joten ovat monesti myös aika arvokkaita.

Netistä löytyy ainakin muutama verkkokauppa, joiden valikoimista löytyy varsin kattava valikoima erilaisia grillejä. Mikäs sen helpompaa kuin valita grilli verkkokaupasta ja sitten vain odottaa että tuote tuodaan kotiin saakka perille. Alla esimerkkejä verkkokaupoista, joista grillejä löytyy. Jospa niistä löytyisi hyvä ja edullinen grilli kesäksi.

Kamadogrillit  ovat kasvattaneet suosiotaan, joten tietenkin niitä löytyy myös .

kamado_grilli_gourmetti

Kaasugrillejä on 3- tai 5-polttimolla olevia, osassa on sivukeittimiä, grillivartaita ym. lisävarusteita.

Scroll to Top