Makramee on käsityötekniikka, joka on saavuttanut suurta suosiota viime vuosina, ja syystäkin. Tämä solmimistekniikka mahdollistaa kauniiden ja monipuolisten koristeiden luomisen, jotka tuovat kodin sisustukseen persoonallista ilmettä ja luonnonläheistä tunnelmaa. 

Makramee koristeet

Mitä Makramee On?

Makramee on vanha käsityötekniikka, joka perustuu erilaisten solmujen tekemiseen. Se juontaa juurensa arabikulttuurista, jossa mattojen ja verhojen reunoja koristeltiin solmuilla. Euroopassa makramee yleistyi erityisesti viktoriaanisella ajalla ja koki uuden tulemisen 1970-luvun boheemissa sisustuksessa. Nykyään makramee-koristeet ovat osa sisustusta, ja niitä voi löytää niin olohuoneista kuin lastenhuoneistakin.

Makramee on suhteellisen helppo oppia, ja sen perussolmut mahdollistavat jo monenlaisia koristeita. Makramee-projekteissa käytetään tyypillisesti puuvillalankaa tai -narua, joka on tarpeeksi vahvaa mutta helposti käsiteltävää.

Erilaisia makrametöitä

Makrameet voivat olla monenlaisia ja monikäyttöisiä. Tässä muutamia missä niitä käytetään

  1. Seinävaatteet: Suuret, näyttävät seinävaatteet ovat suosittuja eri huoneissa. Ne voivat olla yksinkertaisia geometrisia kuvioita tai monimutkaisempia kuvioita, kuten kukkia ja lehtiä.
  2. Kukka-ampelit: Makramee-ampelit sopivat erilaisille kasveille ja kukille. Niitä voi tehdä eri kokoisina ja eri tyyleillä.
  3. Korut: Korvakorut, kaulakorut ja rannekorut, ovat suosittuja ja tarjoavat mahdollisuuden tuoda boheemia tyyliä omaan pukeutumiseen.
  4. Pöytäkoristeet: Makramee voi toimia myös pöytäkoristeina, kuten lasinalusina, kattauskoristeina tai pöytäliinoina.

Makramee Harrastuksena

Makramee on rentouttava ja palkitseva harrastus, joka sopii hyvin sekä aloittelijoille että kokeneemmille käsityöharrastajille. Se tarjoaa mahdollisuuden luoda käsillä kauniita esineitä ja samalla viettää aikaa meditatiivisen ja luovan tekemisen parissa. Tarvitset vain muutaman perusvälineen: lankaa, sakset ja mahdollisesti jonkinlaisen kiinnitysalustan, kuten tangon tai renkaan.

Netistä löytyy runsaasti materiaalia, kuten ohjevideoita ja kaavioita, joiden avulla voit opetella uusia tekniikoita ja solmuja. Voit myös liittyä makramee-harrastajien yhteisöihin sosiaalisessa mediassa, joissa voit jakaa omia projektejasi ja inspiroitua muiden töistä.

Yhteenveto

Makramee-koristeet ovat kauniita yksityiskohtia sisustuksessa. Oli kyseessä sitten suuri seinävaate tai pieni kukka-amppeli, makramee tarjoaa mahdollisuuden luoda persoonallisia ja uniikkeja sisustuselementtejä. Tämä ikivanha tekniikka yhdistää perinteen ja modernin estetiikan tavalla, joka viehättää yhä uusia sukupolvia. Joten mikset kokeilisi itse? Päästä oma luovuutesi valloilleen ja solmi tiesi kauniiseen kotiin!