Ruohonleikkurin valintaan vaikuttaa monikin asia, aina omasta mieltymyksestä siihen millaisen pihan ruohonleikkuuseen sen tarvitsee. Kumpi sitten kannattaa hankkia bensa- vai akkuruohonleikkuri? Suoraa vastausta tässä kirjoituksessa ei ole, vaan molempien hyviä ja huonoja puolia. 

Bensa käyttöiset ruohonleikkurit

Plussat:

 1. Teho ja kestävyys: Bensakäyttöiset leikkurit ovat yleensä tehokkaampia ja voivat leikata pitempää ruohoa tai vaikeampia alueita ilman ongelmia. Ne sopivat erityisesti suurille pihoille tai alueille, joissa ruohoa on paljon.

 2. Nopea tankkaus: Bensakäyttöiset leikkurit ovat käteviä, koska ne voidaan täyttää uudelleen nopeasti ilman latausaikaa.

 3. Pitkä käyttöaika: Kun tankki on täynnä, bensakäyttöinen leikkuri voi toimia useita tunteja peräkkäin ilman tarvetta lataukselle.

Miinukset:

 1. Melu ja päästöt: Bensakäyttöiset leikkurit tuottavat enemmän melua ja ovat ympäristölle haitallisempia kuin akkukäyttöiset vaihtoehdot. Ne aiheuttavat myös hiilidioksidipäästöjä.

 2. Huolto: Bensakäyttöiset leikkurit vaativat säännöllistä huoltoa, kuten öljynvaihdon ja sytytystulppien tarkistuksen.

Bensa- vai akkuruohonleikkuri

Akku käyttöiset ruohonleikkurit

Plussat:

 1. Hiljaisuus: Akkukäyttöiset leikkurit ovat hiljaisempia kuin bensakäyttöiset, mikä tekee niistä miellyttävämpiä käyttää ja ympäristöystävällisempiä.

 2. Ei päästöjä: Ne eivät tuota päästöjä, joten ne ovat ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja.

 3. Vähäinen huolto: Akkukäyttöiset leikkurit tarvitsevat vähemmän huoltoa kuin bensakäyttöiset, koska niissä ei ole moottoria tai polttoainejärjestelmää.

Miinukset:

 1. Rajoitettu käyttöaika: Akkukäyttöisten leikkureiden käyttöaika on rajallinen yhdellä latauksella, mikä voi olla ongelma suurilla pihoilla tai pitkillä leikkausistunnoilla.

 2. Latausaika: Akkukäyttöiset leikkurit vaativat lataamisen ennen käyttöä, mikä voi olla hankalaa, jos unohtaa ladata akun tai tarvitsee leikata ruohoa äkillisesti.

 3. Tehon puute: Vaikka akkukäyttöisten leikkurien suorituskyky paranee jatkuvasti, ne eivät välttämättä ole yhtä tehokkaita kuin bensakäyttöiset leikkurit erityisesti paksun tai märän ruohon leikkaamisessa.

Ruohonleikkurin valinta

Ruohonleikkurin valinta riippuu monista tekijöistä, kuten piha-alueen koosta, maaston muodosta, henkilökohtaisista mieltymyksistä ja budjetista. Tässä muutamia kysymyksiä, jotka voivat auttaa sinua tekemään päätöksen:

 1. Piha-alueen koko: Kuinka suuri on leikattava alue? Isommilla pihoilla saattaa olla tarpeen harkita tehokkaampaa leikkuria.

 2. Maaston muoto: Onko piha tasainen vai epätasainen? Akkukäyttöinen leikkuri voi olla kätevämpi epätasaisilla alueilla, kun taas bensakäyttöinen leikkuri voi olla tehokkaampi vaikeakulkuisilla alueilla.

 3. Ympäristöystävällisyys: Onko ympäristönäkökohdat tärkeitä sinulle? Akkukäyttöinen leikkuri on yleensä ympäristöystävällisempi vaihtoehto.

 4. Melu ja päästöt: Haluatko välttää melua ja päästöjä? Akkukäyttöinen leikkuri tuottaa vähemmän melua ja ei aiheuta päästöjä, kun taas bensakäyttöinen leikkuri voi olla meluisampi ja tuottaa päästöjä.

 5. Käyttömukavuus: Onko sinulle tärkeää, että leikkuri on helppo käyttää ja huoltaa? Akkukäyttöinen leikkuri voi olla käyttömukavampi, koska se vaatii vähemmän huoltoa ja on hiljaisempi.

 6. Budjetti: Kuinka paljon olet valmis käyttämään ruohonleikkuriin? Akkukäyttöiset leikkurit voivat olla hieman kalliimpia kuin vastaavat bensakäyttöiset mallit, mutta pitkällä aikavälillä ne voivat säästää rahaa polttoaine- ja huoltokustannuksissa.

Kun olet harkinnut näitä tekijöitä, voit punnita niitä omien tarpeidesi ja mieltymystesi mukaan ja tehdä valinnan bensa- tai akkukäyttöisen ruohonleikkurin välillä. On myös hyvä tutkia eri valmistajien ja mallien ominaisuuksia sekä lukea arvosteluja ennen lopullisen päätöksen tekemistä.