kelaruohonleikkuri_wolf-garten_tt_380_dl_tyonnettava_38_cm_kaytossa

Ruohon leikkaaminen kuuluu kesän pakollisiin ja säännöllisiin tehtäviin, ellei ole ulkoistanut työtä jollekkin muulle. Isoille ja laajoille piholle on kehitetty nykyään päältäajettavat leikkurit, joiden avulla työ sujuu helposti. Mutta entä jos on vähän pienempi piha, esimerkiksi rivitalon takapiha tai piha jossa on paljon istutuksia ja muita esteitä? Monet leikkurit tuntuvat raskailta, kömpelöiltä ja hankalilta silloin, kun yrittää saada vaikkapa pensaiden välistä ruohon ajettua. Pieniä sähkökäyttöisiä ja akkukäyttöisiä ruohonleikkureitahan on toki olemassa, mutta nyt on markkinoille tullut mielenkiintoisia ilmatyynyruoholeikkureita.

Ilmatyynyruohonleikkureissa ei ole renkaita, vaan leikkuri leijuu moottorin tuottaman ilmapatjan päällä. Ei haittaa vaikka pihamaa on epätasainen, ilmatyynyruoholeikkuri ei tartu koloihin kiinni. Leikkurilla on kätevä leikata myös kapeissa ja hankalissa kohdissa, esimerkiksi pensaiden juurelta tai kaltevalta maalta. Leikkuuleveys vaihtelee yleensä 30-50cm välillä, joten kovin isoa pihaa ilmatyynyruohonleikkurilla ei varmaan viitsi leikata. Mutta esimerkiksi rivitalon pihalle näppärä vekotin tai jos ei muuten ole nurmikkoa kovin isoa alaa. Käyttäjäkokemukset yleensä ovat positiivisia, sekä miehiltä että naisiltä. Jos siis haussa on näppärä ja kevyt ruohonleikkuri, ilmatyynyruohonleikkuri on todella hyvä vaihtoehto. Tuollaisen ilmatyynyruohonleikkurin voi tilata netistä,kin sillä ainakin joissakin verkkokaupoissa on erilaisia leikkurimalleja tarjolla.

NetRauta

NetRaudassa myydään Toro-merkkisiä ilmatyynyruohonleikkureita. Leikkuuleveys mallista riippuen vaihtelee 45cm- 53cm.

Taloon.com

Taloon.comin valikoimasta löytyy Toro-leikkureiden lisäksi Flymo-ilmatyynyruohonleikkureita. Sähkömoottorilla varustetussa leikkurissa on mallista riippuen leikkuuleveys 33-40 cm. Tehokkaimman mallin kerrotaan sopivan hyvin isommallekkin pihalle, sillä tehoa riittää.