Viljelylaatikon avulla kasvimaa nopeasti ja helposti

Alkukesästä pitäisi perustaa kasvimaa. Olisihan se mukava syödä omassa maassa kasvatettuja porkkanoita tai salaatteja. Ja lapsikin kävisi mielellään popsimassa herneenpalkoja suoraan kasvimaalta… Mielikuva on kyllä mukava mutta sitten muistaa sen, ettei tuntunut kovin mukavalta kyykistellä selkä kipeänä kitkemässä rikkaruohoja taimien seasta. Ja niitä rikkaruohoja tuppasi leviämään joka puolelle. Ei siis sittenkään tehdä kasvimaata.

Muistan lukeneeni jostakin viljelylaatikoista. Ne ovat puusta tehtyjä laatikoita, joihin laitetaan multa ja kylvetään tai istutetaan kasvit sinne. Kasvit ovat siis kohopenkissä, jolloin ei tarvitse niin matalalla kyykkiä niitä hoitaessa. Jos vielä hankkii jalalliset kasvilaatikon, voi puutarhahommat tehdä seisaaltaan. Eikä leviä rikkaruohot maasta kasvien sekaan. Se hankala maan muokkaaminen perustamisvaiheessa jää väliin, sillä kuohkean mullan saa laatikoihin suoraan multasäkistä. Viljelylaatikoista voi tehdä ison kasvimaan tai laittaa yksittäisiä laatikoita aurinkoseen paikkaan. Ne sopivat hyvin myös terassille tai parvekkeellekkin.

Taloon.com

Taloon.comista löytyi erivärisiä, puisia viljelylaatikoita. Näyttää aika käteviltä. Laatikoilla saa selkeät rajat ja eri laatikoihin voi laittaa eri kasveja.

Vitriinit ovat melkein kuin kasvihuoneita, vähän pienempiä vain. Ovat helppo kasata paikoilleen. Tuollaisessa vihervajan viljelylaatikossa pystyy keväällä jo aikaisin aloittamaan kasvien viljelyn.

Jalalliset kasvilaatikot ovat varsin käteviä. Ei tarvitse kumarrella eikä kyykistellä, vaan kasvit tulevat valmiiksi sopivalle korkeudelle. Tuollainen pieni laatikko ei tarvitse todellakaan isoa tilaa alleen. Sopii melkein mihinkä vaan, seinän viereen, parvekkeelle, terassille…

Viljelylaatikon avulla kasvimaa nopeasti ja helposti, se taitaa pitää paikkansa.

 

Scroll to Top