Kesällä olisi kiva istuskella puutarhassa ja nautiskella kauniista kesäpäivästä. Mutta jossakin vaiheessa alkaa auringon paiste häiritsemään tai sade yllättää tai hyttyset hyökkäävät kimppuun. Eipä sitten auta muu kuin palata takaisin sisälle ja katsella kesää ikkunan takaa.

Katsellessani taas nettikauppojen tarjontaa, huomasin että jonkinlainen paviljonki tai huvimajahan tuohon ongelmaan auttaisi. Valikoimista löytyy kevytrakenteisia tai kankaisia paviljonkeja, jotka ei vaadi mitään varsinaista perustusten tekoa. Sellaisen voi pystyttää terassille tai vaikka keskelle pihamaata, kunhan kiinnittää sen vain maakiiloilla tukevasti maahan. Ei ihan pienet tuuletkaan pääse sitä riepottamaan. Tuuli pääsee viilentämään kivasti kun sitoo oviaukot auki ja useihin malleihin on saatavana vielä se hyttysverkko, joten ötökätkin pysyvät teltan ulkopuolella. Varsinainen huvimaja vaatii sitten jo kunnon perustusteiden tekemistä. Mutta ne toimivatkit sitten jo monesti kesäkeittiönä tai ylimääräisenä kesähuoneena sekä talvella vaikka säilytyspaikkana.

Homeroom

Homeroomin valikoimista löytyi Hillerstorp paviljonkeja (mm. Luxor( paviljonki, tutustu tarkemmin täällä!.

Paviljonki tai huvimaja netistä edullisesti

Vaikka hankkisikin vain tuollaisen kevyen pavinjongin tai huvimajan, siita saa kivan oleskelutilan ulos. Eikä haittaa pienet sadekuurot tai kova auringonpaista. Hyttysverkko onneksi kuuluu moneen katokseen mukana, sillä se on ainakin meille tärkeä varustus. Viettämällä vähän aikaa tietokoneen äärellä, löytyy varmasti sopiva paviljonki tai huvimaja netistä edullisesti.

Yksi vaihtoehto puutarhaan on myös Iglu Puutarhamaja, lue lisää täältä.

Rautakaupat

Rautakaupoista myös löytyy laadukkaita huvimajoja ja paviljonkeja. Seuraavassa esimerkkinä lasipaviljonki Lucia. Antaa kivasti suojaa tuulelta ja sateelta, mutta ei estä näköalaa ja voi tuntea istuvansa kuitenkin ulkona.

Ensimmäiset kuvat kevyemmistä paviljongeista, jotka kyllä estävät sateen ja joissakin saa seinätkin suljettua. Löytyi puusta tehtyjä tai kankaisia paviljonkeja.

Seuraavissa kuvissa olevista paviljongeista näkee hyvin ulos, sillä ikkunoita on paljon.

Seuraavissa kuvissa olevat huvimajat olisivat kyllä kauniita ja käytännöllisiä. Tuollaisessa voisi viettää enempikin aikaa ja niissä on myös tilaa.  Niillä on tietysti  hintaa vähän enemmän ja vaativat kunnollisen pystytyspaikan. Näitä malleja saatavilla useista eri rautakaupoista.

Seuraavassa pulpettikattoinen pleksipaviljonki.

Tässä onkin sitten jo tilaa riittävästi. Huvimajaan saa tehtyä kunnon kesäkeittiön ja sinne mahtuu vaikka oikeat keittiökalusteet ja ruokailuryhmä.

Kauniita malleja löytyy monenlaisia.