fiilis3

Talvipakkasilla voi alkaa jo haaveilla keväästä ja lämmöstä. Muutaman kuukauden kuluttua siirrytään oleskelemaan yhä enemmän ulkona ja nautitaan auringonpaisteesta. Varsinkin kevätauringon paiste houkuttelee ihmisiä ulos, mutta kestää silti aikansa ennenkuin tarkenee kunnolla istuskella esimerkiksi terassilla. Routainen maa hohkaa pitkään kylmyyttä, tuuli tuntuu vilpoiselta jne. Pitäisi olla jonkinlainen terassilämmitin vieressä tai sitten vain muistettava pitää se toppatakki päällä.

Terassinhan saa tosin katettua jollakin. Monissa taloissa näkyy nykyään lasitettuja terasseja, joissa voi oleskella vaikkapa ympäri vuoden. Lasiterassista tulee asuntoon siis yksi lisähuone käytettäväksi. Siellä voi istuskella ihan kaikessa rauhassa katsellen maisemia, lapset voivat leikkiä siellä ilman että joku komentaa olemaan hiljempää. Aurinko lämmittää mukavasti lasin läpi, mutta tuuli ei pääse puhaltamaan eivätkä myöskään ötökät häiritse. Terassille vain mukavat kalusteet ja paljon viherkasveja, niin kyllähän siellä viihtyy.

fiilis4_6

NetRaudan sivuillä näkyi olevan ihan kivan näköisiä lasiterasseja. Näitä Skånska Byggvarorin lasiterasseja on sekä harjakattosia että pulpettikattoisia. Tukevannäköinen runko, jossa lasiseinät ovat kiinni. Kauniilla ilmalla lasiset liukuelementit saa avattua, jolloin voi nauttia raittiista ilmasta. Lattialämmityksen ansiosta tarkenee hyvin. Vaikuttavat ihan fiksuilta. Ja lasiterassit tulee mittatilaustyönä, joten tulee varmasti sopivan kokoinen omaan taloon. Terasseja saa joko ihan ympärivuotiseen käyttöön tarkoitettuja tai sitten jatkamaan kesäkautta aikaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn.

pidennetyn-kesan-lasiterassi

Jos et halua itse rakentaa kaikkea alusta asti itse, voit tilata lasiterassit netistä.