Vinkkejä viihtyisän ja toimivan mökkitunnelman luomiseen

Mökit ovat monille paikka paeta arjen kiireitä ja nauttia luonnon rauhasta. Mökin sisustaminen on tärkeä osa tätä kokemusta, sillä toimiva ja viihtyisä mökki tekee lomasta nautinnollisen ja rentouttavan. Tässä artikkelissa joitakin vinkkejä, joiden avulla voit luoda mökillesi kodikkaan ja käytännöllisen sisustuksen.

1. Luonnonläheiset materiaalit

Luonnonmateriaalit ovat olennainen osa mökkisisustusta. Puupinnat, kivi ja pellava tuovat tilaan lämpöä ja aitoutta. Käytä esimerkiksi massiivipuuta huonekaluissa, kivisiä yksityiskohtia keittiössä ja pellavatekstiilejä makuuhuoneessa. Luonnonmateriaalit paitsi kestävät aikaa, myös sulautuvat kauniisti ympäröivään maisemaan.

2. Värimaailma

Mökin värimaailmassa kannattaa suosia luonnonläheisiä ja rauhallisia sävyjä. Vaaleat värit, kuten valkoinen, beige ja harmaa, tekevät tilasta avaran ja valoisan. Lisää ripaus väriä maanläheisillä sävyillä, kuten vihreällä ja ruskealla, jotka tuovat tilaan luonnon harmonian. Myös sinisen eri sävyt sopivat mökkimiljööseen, muistuttaen järvien ja taivaan sinestä.

3. Käytännöllisyys ja monikäyttöisyys

Mökillä tilat ovat usein rajalliset, joten kalusteiden monikäyttöisyys on tärkeää. Valitse esimerkiksi sohva, joka muuntuu vuoteeksi, tai ruokapöytä, jota voi laajentaa tarpeen mukaan. Säilytysratkaisuissa kannattaa hyödyntää seinätilaa ja valita huonekaluja, joissa on integroidut säilytyspaikat.

4. Tunnelman luominen valaistuksella

Valaistus on keskeinen elementti tunnelman luomisessa. Hyödynnä luonnonvaloa mahdollisimman paljon suurilla ikkunoilla ja kevyillä verhoilla. Illan hämärtyessä tunnelmaa voi lisätä erilaisilla valaisimilla: katto- ja pöytävalaisimet antavat yleisvaloa, kun taas kynttilät ja lyhdyt luovat intiimin ja kodikkaan tunnelman. Myös ulkovalaisimet ovat tärkeitä, sillä ne lisäävät turvallisuutta ja viihtyisyyttä pihapiirissä.

5. Tekstiilit ja pehmusteet

Tekstiilit tuovat mökille pehmeyttä ja lämpöä. Viltit, tyynyt ja matot ovat helppo tapa lisätä väriä ja mukavuutta tilaan. Valitse tekstiilejä, jotka kestävät käyttöä ja ovat helppohoitoisia, kuten puuvillaa ja villaa. Muista myös säänkestävät tekstiilit ulkokäyttöön terassille tai parvekkeelle.

6. Persoonalliset yksityiskohdat

Mökin sisustuksessa kannattaa tuoda esiin oma persoonallisuus. Vanhoista esineistä ja kirpputorilöydöistä saa aikaan uniikkeja sisustuselementtejä. Esimerkiksi vanhat puulaatikot voivat toimia säilytysratkaisuina, ja vintage-kalusteet tuovat tilaan historiaa ja charmia. Lisäksi luonnosta kerätyt aarteet, kuten kauniit oksat, kävyt ja kivet, toimivat sisustuselementteinä.

7. Ulkotilojen huomioiminen

Mökin sisustus ei rajoitu vain sisätiloihin. Ulkotilat, kuten terassi, parveke ja piha, ovat tärkeitä osia mökkikokemusta. Huolehdi siitä, että myös ulkotilat ovat viihtyisiä ja toimivia. Mukavat ulkokalusteet, riittävä valaistus ja vehreä istutus tekevät ulkona oleskelusta miellyttävää. Ulkotiloihin kannattaa lisätä myös säilytysratkaisuja, kuten puulaatikoita ja varastoja, joihin voi kätkeä esimerkiksi polttopuut ja pihapelit.

8. Yhteisöllisyys ja rentoutuminen

Mökki on paikka, jossa vietetään aikaa läheisten kanssa ja rentoudutaan. Sisusta tila niin, että se kutsuu viihtymään ja nauttimaan yhdessäolosta. Luo mukavia oleskelualueita, joissa on riittävästi istumapaikkoja ja pehmeitä tyynyjä. Yhteiset hetket saunan lauteilla, ruokapöydän ääressä tai nuotion ympärillä tekevät mökkikokemuksesta ikimuistoisen.

9. Kestävä kehitys ja ympäristöystävällisyys

Kestävä kehitys on tärkeä osa nykypäivän mökkisisustusta. Suosi kierrätettyjä ja ekologisia materiaaleja, vältä kertakäyttötuotteita ja panosta laadukkaisiin, pitkäikäisiin hankintoihin. Myös energiatehokkuus on olennainen osa kestävää mökkeilyä: valitse LED-valaistus ja harkitse aurinkopaneelien asentamista energiantarpeen kattamiseksi.

Mökin sisustaminen on inspiroiva ja palkitseva projekti, joka heijastaa omistajiensa persoonallisuutta ja arvostusta luonnonläheisyyttä kohtaan. Hyvin suunniteltu ja toteutettu sisustus luo puitteet onnistuneelle ja rentouttavalle mökkielämälle. Toivottavasti nämä vinkit auttavat sinua luomaan mökistäsi viihtyisän keitaan, jossa on hyvä olla ja helppo hengittää.

Auringonsuojat pihalle – Erilaisia vaihtoehtoja

Kesäisin piha ja puutarha muuttuvat kodin jatkeeksi, jossa vietetään aikaa rentoutuen, ruokaillen ja seurustellen. Aurinko tekee välillä kuitenkin ulkoilusta epämukavaa, ellei tarjolla ole riittävästi varjoa. Onneksi markkinoilla on monia erilaisia auringonsuojia, jotka tarjoavat suojaa paahtavalta auringolta ja lisäävät ulkotilojen viihtyisyyttä. Lisäksi pihan puilla sekä pensailla ja jopa rakennuksilla saa varjopaikkoja pihalle.

aurinkovarjo

 

1. Aurinkovarjot

Aurinkovarjot ovat yksi helpoimmista ja edullisimmista tavoista luoda varjoa pihalle. Ne ovat kevyitä, siirrettäviä ja niitä on saatavana eri kokoisina ja tyylisinä.

 • Vapaasti seisovat aurinkovarjot: Näitä voi siirtää helposti paikasta toiseen ja ne sopivat erinomaisesti pieniin pihoihin tai parvekkeille.
 • Ripustettavat aurinkovarjot: Nämä varjot kiinnitetään seinään tai kattoon, mikä antaa enemmän tilaa alla oleville huonekaluille.

Aurinkovarjojen etuna on niiden monipuolisuus ja helppokäyttöisyys. Ne tarjoavat suojan auringolta ja ovat helposti säädettävissä tarpeen mukaan.

2. Markiisit

Markiisit ovat pysyvämpi ratkaisu ja ne tarjoavat laajan suojan sekä auringolta että sateelta. Markiisit voidaan asentaa talon seinään tai ikkunan yläpuolelle, ja ne voidaan vetää esiin tai rullata takaisin tarpeen mukaan.

 • Manuaaliset markiisit: Näitä avataan ja suljetaan käsin kammella.
 • Sähköiset markiisit: Näissä käytetään moottoria, joka tekee käytöstä erittäin helppoa ja mukavaa.

Markiisit ovat erityisen hyödyllisiä, kun halutaan suojata suurempia alueita, kuten terasseja tai parvekkeita, ja ne voivat myös auttaa pitämään sisätilat viileämpinä vähentämällä suoraan ikkunoihin tulevaa auringonvaloa.

3. Pergolat ja Paviljongit

Pergolat ja paviljongit ovat pysyviä rakenteita, jotka tuovat eleganssia ja käytännöllisyyttä pihaan. Ne tarjoavat vakaan ja laajan suojan auringolta ja toimivat kauniina lisänä ulkotiloihin.

 • Pergolat: Rakenteellisesti avoimia ja usein valmistettu puusta tai metallista. Niihin voidaan lisätä kiinteä tai irrotettava kattomateriaali, kuten kangas tai polykarbonaatti.
 • Paviljongit: Yleensä suurempia ja suljetumpia rakenteita, joissa on katto ja joskus jopa seinät. Ne tarjoavat erinomaisen suojan sekä auringolta että sateelta.

Pergolat ja paviljongit ovat ihanteellisia ratkaisuja niille, jotka haluavat luoda ulkotiloihin erillisen oleskelualueen tai ruokailutilan, joka on suojattu säältä.

4. Aurinkopurjeet

Aurinkopurjeet ovat moderni ja tyylikäs tapa luoda varjoa pihalle. Ne ovat kestäviä kankaita, jotka kiinnitetään kulmistaan pylväisiin, seiniin tai puihin. Aurinkopurjeet tarjoavat laajan suojan ja niitä on saatavana eri muotoisina ja kokoisina.

 • Kolmionmuotoiset purjeet: Antavat modernin ilmeen ja ovat helposti sovitettavissa erilaisiin tiloihin.
 • Neliön tai suorakulmion muotoiset purjeet: Tarjoavat laajemman varjoalueen ja sopivat hyvin suuremmille pihoille ja terasseille.

Aurinkopurjeet ovat joustava ja esteettinen vaihtoehto, joka tuo pihaan sekä käytännöllisyyttä että visuaalista viehätystä.

5. Kasvillisuus

Luonnollinen tapa luoda varjoa on käyttää puita ja kiipeilykasveja. Suuret lehtipuut tarjoavat luonnollista varjoa ja parantavat piha-alueen mikroilmastoa. Kiipeilykasveja voidaan kasvattaa pergoloiden tai ritilöiden päälle, luoden vihreän ja varjoisan keitaan.

 • Lehtipuut: Tarjoavat tiheän varjon ja viilentävät ympäristöä.
 • Kiipeilykasvit: Kuten köynnösruusut, muratti tai villiviini, tarjoavat kauniin ja luonnollisen varjon.

Kasvillisuus on ympäristöystävällinen ja esteettinen tapa luoda varjoa, mutta se vaatii enemmän aikaa ja huolenpitoa kuin muut ratkaisut.

Yhteenveto

Erilaisten auringonsuojien avulla voit nauttia pihastasi ja ulkotiloista täysin rinnoin, ilman että aurinko häiritsee. Olipa tarpeesi sitten siirrettävä varjo pienelle alueelle tai pysyvä suoja suuremmalle tilalle, vaihtoehtoja löytyy runsaasti. Valitse omaan pihaasi parhaiten sopiva ratkaisu ja nauti kesäpäivistä mukavasti ja turvallisesti.

Makramee koristeet – Kivoja sisustuselementtejä

Makramee on käsityötekniikka, joka on saavuttanut suurta suosiota viime vuosina, ja syystäkin. Tämä solmimistekniikka mahdollistaa kauniiden ja monipuolisten koristeiden luomisen, jotka tuovat kodin sisustukseen persoonallista ilmettä ja luonnonläheistä tunnelmaa. 

Mitä Makramee On?

Makramee on vanha käsityötekniikka, joka perustuu erilaisten solmujen tekemiseen. Se juontaa juurensa arabikulttuurista, jossa mattojen ja verhojen reunoja koristeltiin solmuilla. Euroopassa makramee yleistyi erityisesti viktoriaanisella ajalla ja koki uuden tulemisen 1970-luvun boheemissa sisustuksessa. Nykyään makramee-koristeet ovat osa sisustusta, ja niitä voi löytää niin olohuoneista kuin lastenhuoneistakin.

Makramee on suhteellisen helppo oppia, ja sen perussolmut mahdollistavat jo monenlaisia koristeita. Makramee-projekteissa käytetään tyypillisesti puuvillalankaa tai -narua, joka on tarpeeksi vahvaa mutta helposti käsiteltävää.

Erilaisia makrametöitä

Makrameet voivat olla monenlaisia ja monikäyttöisiä. Tässä muutamia missä niitä käytetään

 1. Seinävaatteet: Suuret, näyttävät seinävaatteet ovat suosittuja eri huoneissa. Ne voivat olla yksinkertaisia geometrisia kuvioita tai monimutkaisempia kuvioita, kuten kukkia ja lehtiä.
 2. Kukka-ampelit: Makramee-ampelit sopivat erilaisille kasveille ja kukille. Niitä voi tehdä eri kokoisina ja eri tyyleillä.
 3. Korut: Korvakorut, kaulakorut ja rannekorut, ovat suosittuja ja tarjoavat mahdollisuuden tuoda boheemia tyyliä omaan pukeutumiseen.
 4. Pöytäkoristeet: Makramee voi toimia myös pöytäkoristeina, kuten lasinalusina, kattauskoristeina tai pöytäliinoina.

Makramee Harrastuksena

Makramee on rentouttava ja palkitseva harrastus, joka sopii hyvin sekä aloittelijoille että kokeneemmille käsityöharrastajille. Se tarjoaa mahdollisuuden luoda käsillä kauniita esineitä ja samalla viettää aikaa meditatiivisen ja luovan tekemisen parissa. Tarvitset vain muutaman perusvälineen: lankaa, sakset ja mahdollisesti jonkinlaisen kiinnitysalustan, kuten tangon tai renkaan.

Netistä löytyy runsaasti materiaalia, kuten ohjevideoita ja kaavioita, joiden avulla voit opetella uusia tekniikoita ja solmuja. Voit myös liittyä makramee-harrastajien yhteisöihin sosiaalisessa mediassa, joissa voit jakaa omia projektejasi ja inspiroitua muiden töistä.

Yhteenveto

Makramee-koristeet ovat kauniita yksityiskohtia sisustuksessa. Oli kyseessä sitten suuri seinävaate tai pieni kukka-amppeli, makramee tarjoaa mahdollisuuden luoda persoonallisia ja uniikkeja sisustuselementtejä. Tämä ikivanha tekniikka yhdistää perinteen ja modernin estetiikan tavalla, joka viehättää yhä uusia sukupolvia. Joten mikset kokeilisi itse? Päästä oma luovuutesi valloilleen ja solmi tiesi kauniiseen kotiin!

Paras ilmastointilaite kesän helteisiin

Kesä tulee sittenkin ja lämpötilat kohoavat jo lähes helle lukemiin. Kesän kuumuus on kuitenkin väliin tuskallistakin, etenkin yöllä nukkuminen häiriintyy herkästi, kun on liian lämmintä. Onneksi markkinoilla on kuitenkin ​​ilmastointilaitteita, jotka voivat auttaa pitämään kodin mukavan viileänä.

Tässä on esittely erilaisista ilmastointilaitteista ja niiden ominaisuuksista:

1. Kiinteät ilmastointilaitteet:

 • Asennetaan seinään tai ikkunaan
 • Tehokkaimmat vaihtoehdot
 • Vaativat ammattimaista asennusta
 • Yleensä kalleimpia vaihtoehtoja
 • Sopivat parhaiten suuriin tiloihin tai useisiin huoneisiin.

2. Siirrettävät ilmastointilaitteet:

 • Helppo asentaa ja siirtää
 • Ei vaadi ammattimaista asennusta
 • Edullisempia kuin kiinteät ilmastointilaitteet
 • Vähemmän tehokkaita kuin kiinteät ilmastointilaitteet
 • Sopivat parhaiten pieniin tiloihin tai yksittäisiin huoneisiin.

3. Ilmanvaihtolaitteet:

 • Suunnitellut poistamaan kuumaa ilmaa ja tuomaan viileää ilmaa sisään
 • Ei jäähdytä huonetta suoraan
 • Parantaa sisäilman laatua
 • Voi olla energiatehokkaampi vaihtoehto
 • Sopivat parhaiten niille, jotka etsivät ympäristöystävällistä vaihtoehtoa

4. Evaporatiiviset jäähdyttimet:

 • Käyttävät vettä viilentämään ilmaa
 • Tehokkaita kuivissa ilmastoissa
 • Ei vaadi letkuja
 • Voi olla kosteuttava
 • Ei sovi kosteisiin ilmastoihin

Kun valitset ilmastointilaitteen, on tärkeää ottaa huomioon seuraavat tekijät:

 • Jäähdytyskapasiteetti: BTU-luokitus (British Thermal Unit) ilmaisee ilmastointilaitteen jäähdytyskapasiteetin. Mitä korkeampi BTU-luokitus, sitä suurempi tila, jonka laite voi jäähdyttää.
 • Energiatehokkuus: Energiatehokkuusluokitus (EER) ilmaisee ilmastointilaitteen energiatehokkuuden. Mitä korkeampi EER, sitä energiatehokkaampi laite on.
 • Melutaso: Ilmastointilaitteet voivat olla meluisina, joten on tärkeää valita laite, jonka melutaso on sinulle sopiva.
 • Lisäominaisuudet: Jotkut ilmastointilaitteet sisältävät lisäominaisuuksia, kuten kaukosäätimen, ajastimen tai ilmanpuhdistuksen.

 

Bensa- vai akkuruohonleikkuri

Ruohonleikkurin valintaan vaikuttaa monikin asia, aina omasta mieltymyksestä siihen millaisen pihan ruohonleikkuuseen sen tarvitsee. Kumpi sitten kannattaa hankkia bensa- vai akkuruohonleikkuri? Suoraa vastausta tässä kirjoituksessa ei ole, vaan molempien hyviä ja huonoja puolia. 

Bensa käyttöiset ruohonleikkurit

Plussat:

 1. Teho ja kestävyys: Bensakäyttöiset leikkurit ovat yleensä tehokkaampia ja voivat leikata pitempää ruohoa tai vaikeampia alueita ilman ongelmia. Ne sopivat erityisesti suurille pihoille tai alueille, joissa ruohoa on paljon.

 2. Nopea tankkaus: Bensakäyttöiset leikkurit ovat käteviä, koska ne voidaan täyttää uudelleen nopeasti ilman latausaikaa.

 3. Pitkä käyttöaika: Kun tankki on täynnä, bensakäyttöinen leikkuri voi toimia useita tunteja peräkkäin ilman tarvetta lataukselle.

Miinukset:

 1. Melu ja päästöt: Bensakäyttöiset leikkurit tuottavat enemmän melua ja ovat ympäristölle haitallisempia kuin akkukäyttöiset vaihtoehdot. Ne aiheuttavat myös hiilidioksidipäästöjä.

 2. Huolto: Bensakäyttöiset leikkurit vaativat säännöllistä huoltoa, kuten öljynvaihdon ja sytytystulppien tarkistuksen.

Akku käyttöiset ruohonleikkurit

Plussat:

 1. Hiljaisuus: Akkukäyttöiset leikkurit ovat hiljaisempia kuin bensakäyttöiset, mikä tekee niistä miellyttävämpiä käyttää ja ympäristöystävällisempiä.

 2. Ei päästöjä: Ne eivät tuota päästöjä, joten ne ovat ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja.

 3. Vähäinen huolto: Akkukäyttöiset leikkurit tarvitsevat vähemmän huoltoa kuin bensakäyttöiset, koska niissä ei ole moottoria tai polttoainejärjestelmää.

Miinukset:

 1. Rajoitettu käyttöaika: Akkukäyttöisten leikkureiden käyttöaika on rajallinen yhdellä latauksella, mikä voi olla ongelma suurilla pihoilla tai pitkillä leikkausistunnoilla.

 2. Latausaika: Akkukäyttöiset leikkurit vaativat lataamisen ennen käyttöä, mikä voi olla hankalaa, jos unohtaa ladata akun tai tarvitsee leikata ruohoa äkillisesti.

 3. Tehon puute: Vaikka akkukäyttöisten leikkurien suorituskyky paranee jatkuvasti, ne eivät välttämättä ole yhtä tehokkaita kuin bensakäyttöiset leikkurit erityisesti paksun tai märän ruohon leikkaamisessa.

Ruohonleikkurin valinta

Ruohonleikkurin valinta riippuu monista tekijöistä, kuten piha-alueen koosta, maaston muodosta, henkilökohtaisista mieltymyksistä ja budjetista. Tässä muutamia kysymyksiä, jotka voivat auttaa sinua tekemään päätöksen:

 1. Piha-alueen koko: Kuinka suuri on leikattava alue? Isommilla pihoilla saattaa olla tarpeen harkita tehokkaampaa leikkuria.

 2. Maaston muoto: Onko piha tasainen vai epätasainen? Akkukäyttöinen leikkuri voi olla kätevämpi epätasaisilla alueilla, kun taas bensakäyttöinen leikkuri voi olla tehokkaampi vaikeakulkuisilla alueilla.

 3. Ympäristöystävällisyys: Onko ympäristönäkökohdat tärkeitä sinulle? Akkukäyttöinen leikkuri on yleensä ympäristöystävällisempi vaihtoehto.

 4. Melu ja päästöt: Haluatko välttää melua ja päästöjä? Akkukäyttöinen leikkuri tuottaa vähemmän melua ja ei aiheuta päästöjä, kun taas bensakäyttöinen leikkuri voi olla meluisampi ja tuottaa päästöjä.

 5. Käyttömukavuus: Onko sinulle tärkeää, että leikkuri on helppo käyttää ja huoltaa? Akkukäyttöinen leikkuri voi olla käyttömukavampi, koska se vaatii vähemmän huoltoa ja on hiljaisempi.

 6. Budjetti: Kuinka paljon olet valmis käyttämään ruohonleikkuriin? Akkukäyttöiset leikkurit voivat olla hieman kalliimpia kuin vastaavat bensakäyttöiset mallit, mutta pitkällä aikavälillä ne voivat säästää rahaa polttoaine- ja huoltokustannuksissa.

Kun olet harkinnut näitä tekijöitä, voit punnita niitä omien tarpeidesi ja mieltymystesi mukaan ja tehdä valinnan bensa- tai akkukäyttöisen ruohonleikkurin välillä. On myös hyvä tutkia eri valmistajien ja mallien ominaisuuksia sekä lukea arvosteluja ennen lopullisen päätöksen tekemistä.

Ulkokalusteiden huolto

Pikku hiljaa on aika kaivaa ulkokalusteet esiin ja samalla tarkistaa niiden kunto. Kuten moni muukin asia, myös ulkokalusteet tarvitsevat säännöllistä hoitoa säilyäkseen kauniina ja kestävinä vuodesta toiseen. Aurinko, sade, tuuli ja muut sääolosuhteet voivat vaikuttaa niiden ulkonäköön ja kestävyyteen. Joten säännöllinen huolto pidentää niiden elinikää.

Usein ulkokalusteiden huollossa on riittää niiden säännöllinen puhdistus. Riippuen materiaalista, voi käyttää erilaisia puhdistusaineita ja -menetelmiä. Esimerkiksi:

 1. Puukalusteet: Puutarhakalusteiden puhdistamiseen voit käyttää mietoa saippuavettä ja pehmeää harjaa tai sientä. 

 2. Metallikalusteet: Rosteri- tai alumiinikalusteet voi puhdistaa helposti saippuavedellä ja pehmeällä harjalla. Ruosteongelmien välttämiseksi tarkista kalusteiden pinnat säännöllisesti ja käsittele mahdolliset ruostepilkut heti.

 3. Muovikalusteet: Muovikalusteet ovat yleensä helppoja puhdistaa vedellä ja miedolla pesuaineella. Käytä tarvittaessa pehmeää harjaa tai sientä irrottamaan pinttyneitä tahroja.

 4. Rottinki- tai puuvillakalusteet: Nämä materiaalit voivat vaatia hieman enemmän huoltoa. Puhdista ne miedolla pesuaineella ja pehmeällä harjalla, ja varmista, että ne kuivuvat kokonaan välttääksesi homeen ja homeen kasvua.

Kiristä ruuveja tarvittaessa, vaihda kuluneet tai rikkoutuneet osat ja käsittele puuta tai muita materiaaleja, jos ne alkavat näyttää haalistuneilta tai kuluneilta. Puisten kalusteiden käsittelyyn löytyy erilaisia puu-öljyjä, jotka suojaavat sekä kirkastavat värit.

ulkokalusteiden huolto

Ulkokalusteiden hoitoon tuotteita

 

Komposiitti puhdistuspakkaus 2x250ml 

Komposiitti puhdistuspakkaus Leather Masterilta suojaa komposiittipinnan, helpottaa puhdistusta ja vähentää pölyn, sormenjälkien ja lian tarttumisriskiä pinnalle.

Ecofurn puuöljy

Ecofurn puuöljyllä käsittelet puutarhakalusteet helposti. Sopii hyvin esimerkiksi Ecofurn Ekotuolin käsittelyyn. Puuöljyn menekki riippuu aikaisemmasta hoidosta, vanhempi ja kuivempi puu imee enemmän kuin hoidettu.

 

 

 

 

Kalusteet pienelle terassille ja parvekkeelle

Kevään lähestyessä ja auringon lämmittäessä, tekee mieli viettää yhä enemmän aikaa ulkona. Varsinkin parvekkeelle ja terassille voi hyvinkin jo kaivella ulkokalusteita paikoilleen ja istuskella nauttimassa auringonsäteistä. Joskus tulee eteen se tilanne, että vanhat kalusteet ovat uusimisen tarpeessa. Siispä aloin katsella millaisia kalusteita on tarjolla pienelle terassille tai parvekkeelle.

Monet puutarhakalusteet ovat varsin massiivisia ja isokokoisia. Sellaisen jos laittaa pienelle parvekkeelle, ei siellä mahdu tekemään mitään ja tila tuntuu ahtaalta. Kaikilla kun ei ole sitä isoa terassia, vaan oma pieni parveke tai pieni terassi talon takapihalla. Sellaisenkin saa helposti mukavaksi oleskelutilaksi, kunhan vain löytää sinne sopivan kalusteen. 

Kalusteet pienelle terassille ja parvekkeelle

Rottinkikalusteista löytyy kivannäköisiä, tyylikkäitä oleskeluryhmiä. Väreinä ruskea, valkoinen, musta, harmaa jne. Valkoiset kalusteet näyttävät mielestäni kevyemmiltä pienelle parvekkeelle.

Kalusteet pienelle terassille ja parvekkeelle

Kalusteryhmät, jotka on valmistettu metallista, ovat siron näköisiä ja tyylikkäitä. Niitä löytyy molemmista verkkokaupoista erivärisin.

Kalusteet pienelle terassille ja parvekkeelle Pienenkin parvekkeen tai terassin saa tehtyä kivaksi kesähuoneeksi ja oleskelutilaksi. Pienillä yksityiskohdilla niihin saa omaperäisen ja kodikkaan tunnun. Toivottavasti kevät ja kesä tuovat tullessaan mukavan leppoisia ilmoja.

 

 Puutarhakalusteet netistä

Altakasteluruukku eli kestokasteluruukku

Altakasteluruukku eli kestokasteluruukku on nimensä mukaisesti tarkoitettu kasvien kasteluun alhaalta päin. Näiden avulla kastelu on helpompaa, kun kasvi imee juurillaan vain tarvitsemansa määrän vettä. 

Altakasteluruukut ovat useimmiten suuria, kevytrakenteisia muoviruukkuja, joiden pohjassa ei ole reikiä. Kasvit imevät veden ruukun pohjalla olevasta 5–10 senttimetrin korkuisesta vesitilasta, joka täytetään vedellä. Välipohjasta vesitilaan ulottuva multajalka tunnistaa kuivuneen mullan.

 

Altakasteluruukku

Saksalaiset Lechuza-ruukut ovat altakasteluun tarkoitettuja ruukkuja ja ne sopivat sekä sisä- että ulkokäyttöön.

Täyttämällä pohjassa oleva integroitu vesisäiliö kerralla täyteen vettä, jonka jälkeen Lechuza huolehtii kasveistasi jopa 12 viikon ajan, ilman että sinun tarvitsee kastella niitä. 

Alkuperäinen Lechuza-altakastelu sopii kasveille, jotka tarvitsevat paljon vettä, sekä myös kasveille, joiden vedentarve on huomattavasti vähäisempi, kuten mehikasveille.

LECHUZA-ruukkujen erityiset edut:

 •  Parannettu kasvien kasvu kasvien juurille tulevan tasapainotetun vedensyötön ansiosta.
 • Kastele harvemmin. Kasvit huolehtivat itse vedensaannistaan täytetystä vesisäiliöstä.
 • Vaihda istutusta helposti. Irrotettavat sisäaltaat on helppo vaihtaa suoraan sijoituspaikassa, siirtää ja talvettaa tilaa säästävästi
 • Laatu on taattua saksalaista tuotantoa korkeilla valmistusstandardeilla.

Lechuza ruukut ja tarvikkeet

Sisustuskauppa Inessan valikoimasta löytyy valikoima ruukkuja ja tarvikkeita, klikkaamalla ”kauppaan” saat lisätietoa tuotteista ja näet kaikki vaihtoehdot.

Altakasteluruukut tarjoavat useita etuja kasvien hoidossa, kuten:

 1. Tasainen kosteustaso: Kasteluruukut auttavat ylläpitämään tasaisempaa kosteustasoa multakerroksessa verrattuna perinteiseen yläkasteluun. Tämä voi auttaa välttämään kuivumista tai liiallista kastelua.

 2. Vähentynyt veden haihtuminen: Kastelun alhaalta päin tapahtuessa veden haihtuminen on vähäisempää, mikä auttaa säästämään vettä ja vähentämään kastelutarvetta.

 3. Juurtumisen edistäminen: Altakasteluruukut kannustavat juurten kasvua alaspäin kohti kosteampaa maaperää, mikä voi johtaa vahvempaan ja terveempään juuristoon.

 4. Helppokäyttöisyys: Koska kastelu tapahtuu alhaalta päin, kasvien kastelu on usein helpompaa ja vähemmän sotkuista kuin perinteisillä menetelmillä.

Altakasteluruukkuja on saatavana eri kokoisina ja muotoisina, joten niitä voidaan käyttää erilaisille kasveille ja sisustustyyleille sopivasti. Ne ovat suosittuja erityisesti sisätiloissa, mutta niitä voidaan käyttää myös ulkona esimerkiksi parvekkeilla ja terasseilla.

Kamado-grillit – Perinteitä kunnioittava moderni grillivalinta

Ehkä olet jo kuullutkin kamado-grilleistä?  Jos olet jo tutustunut niihin, tiedät luultavasti mistä puhun, mutta jos et, tämän luettuasi tiedät hieman enemmän mistä on kyse. Kamado-grillien suosio on kasvanut viime vuosien aikaan ruuanlaitossa ulkona. 

kamado-grillit

Kamado-grillit

Mikä sitten tekee kamado-grilleistä niin erityisiä? Ensinnäkin, niiden historia ulottuu aina muinaiseen Japaniin, jossa niitä käytettiin alun perin riisin kypsentämiseen. Nykyään kamado-grillit tarjoavat mahdollisuuden grillaamiseen, savustamiseen, paistamiseen ja jopa leivontaan, mutta edelleen niillä voi riisiäkin kypsentää.

Yksi kamado-grillien hienoimmista ominaisuuksista on niiden monikäyttöisyys. Niiden keraamisen rakenteen ansiosta ne pitävät lämpötilan tasaisena ja mahdollistavat pitkään kestävän lämmön, mikä tekee niistä täydellisen valinnan hitaaseen savustukseen tai pitkään kypsennykseen. Tämä tekee niistä erinomaisen valinnan myös esimerkiksi pulled porkin tai savustetun kalan valmistukseen.

Toinen syy kamado-grillien suosioon voi olla niiden ulkonäkö. Pyöreä ja kiiltävä sekä usein värillinen pinta tekevät niistä silmää miellyttäviä lisäyksiä esim. terassille. Ne eivät ole vain käytännöllisiä, vaan myös tyylikkäitä.

Mutta kamado-grillit eivät ole vain kauniita ulkoapäin. Niiden suunnittelussa on huomioitu myös käyttäjäystävällisyys. Monissa malleissa on lämpömittari, joka auttaa ruoan kypsentämisen optimaalisissa lämpötiloissa. Lisäksi niiden ilmanvirtausjärjestelmä antaa sinulle täyden hallinnan lämpötilasta ja savun määrästä.

Kamado-grillit eivät ole halvin vaihtoehto ulkogrillaamiseen, mutta ne tarjoavat vastineeksi monipuolisuutta, kestävyyttä ja upeaa ulkonäköä. Ne ovat investointi, joka kestää vuosia ja tuo iloa pitkään.

Poimintoja kamado-grilleistä ja tarvikkeista

Jos siis harkitset uuden grillin hankkimista ja hinta ei ole este, niin kamado-grilli on varteenotettava vaihtoehto. Nämä voi hyvinkin muuttaa käsityksesi siitä, mitä hyvältä grilliltä voi odottaa. 

Pääsiäisen sisustus

Pääsiäinen lähestyy, joten on aika luoda kotiin tai mökille keväinen tunnelma ja koristella sekä sisustaa koti pääsiäiseen. 

Tunnelmaa voi luoda kauniilla keväisillä pääsiäiskoristeilla tai kauniilla päätäiskattauksella. Käytä munia ja pupuja oksien koristelussa ja valitse huoneeseen ihana raikas keväinen tuoksu.  Inspiroidu pääsiäisen sisustusvinkeistä ja poimi tyyliisi sopivat tuotteet.