Lattiavalaisin lisävaloksi

Syksyisin auringonvalon vähentyessä alkaa myös sisällä hämärtää jo aikaisin iltapäivällä. Kattolamppujen teho ei tunnu enää riittävän nojatuolissa lukemiseen tai esimerkiksi käsitöiden tekemiseen. Lisävaloa tarvitaan. Lattialamput, seinävalaisimet ja pöytävalaisimet ovat tarkoitettukin tuomaan lisävalaistusta kotiemme sisustukseen.

Verkkokaupoista löytyy toinen toistaan tyylikkäimmän tai hauskemman näköisiä lamppuja, joita voisi ajatella oman olohuoneenkin nurkkaan. Esimerkiksi edellisessä kuvassa on Design by Frandsen Daddy Longleg- lattiavalaisin, joka olisi aika hieno. Hintaahan tällaisillä designlampuilla on vähän enemmän, mutta toisaalta ne tuovat sisustukseen tyylikkyyttä ja ilmettä. Näitä löytyy kuitenkin esimerkiksi Band Combany-verkkokaupasta ja Ellokselta. Artikkelin ensimmäisessä kuvassa oleva  Globen lighting-lattiavalaisin on kyllä aika upea. Lampun jalkaosa on öljyttyä saarnia, varjostin valkoista muovinauhaa. Globen lightnin-valaisinta saatan todella harkita, siinä on todella tyylikäs lattialamppu.

Lundia Soihtu lattiavalaisin, musta

Band Combany-verkkokaupasta löytyy myös seuraavassa kuvassa oleva designklassikko Caravaggio-lattiavalaisin.  Lampun erikoisuutena on se, että varjostinta saa käännettyä 45 astetta haluttuun suuntaa. Lamppua löytyy myös mustana.

Lundian mallistosta löytyy myös tyylikkäitä lattialamppuja. Niistä esimerkkinä ylempänä olevassa kuvassa Jukka Korpiheteen Soihtu-lamppu, jota on mustana, valkeana ja hiekanvärisenä. Myös seuraavassa kuvassa oleva japanilaista paperilyhtyä muistuttava Vitran kaunis Akari-lamppu on kaunis.

Vitra Akari 10A lattiavalaisin

Ellokselta huomio kiinnittyi myös seuraavassa kuvassa olevaan Captain mini- valaisimeen.

Ellokselta löytyy myös Saint-valaisimet, joissa värisävy on joko messinkinen tai kromi.

On todella kiva huomata, että lattialamput ovat nykyään tyylikkäitä, joilla saa huoneen sisustukseen tunnelmaa, arvokkuutta, tyyliä… Vaikka lattialamppu on käyttöesine, se saa olla samalla myös kaunis sisustustuote.

Verkkokaupoissa on siis runsas valikoima erilaisia lattialamppuja. Kannattaa katsella kaikki läpi ja tutustua niihin tarkemmin. Seuraavista linkeistä pääset tutustumaan valikoimiin:

Band Company-verkkokauppaan pääset klikkaamalla tästä.

Finnish Design Shopin valikoimaan pääset tutustumaan tästä.